Global Aktieförvaltare med tematisk- och hållbarhetsrinriktning

Nu söker AP4 en fundamental global aktieförvaltare med några års erfarenhet av bolagsanalys och/eller förvaltning. AP4 har en lång erfarenhet av hållbarhetsarbete i såväl förvaltningsprocesser som tematiskt driven och kvantitativ förvaltning. Vi letar aktivt investeringar för att minska klimatrisken och som bidrar till att nå såväl klimatmål som omställningen till ett hållbart samhälle. AP4 har under året intensifierat detta arbete och rekryterat en senior fundamental global aktieförvaltare. Med ytterligare en rekrytering stärker vill vi stärka teamet ytterligare.

Om tjänsten:

I rollen kommer du att samarbeta med flera delar av förvaltningsorganisationen, primärt inom det globala aktieteamet som idag består av tre förvaltare, men även nära den tematiska analysen. Den drivs av vår investeringsstrateg och teamet för kvantitativ analys. För att lyckas i rollen har du också ett nära samarbete med det fundamentala aktieteamet på svenska aktiesidan.

Vi söker dig som har ett stort intresse för såväl bolagsanalys i ett globalt perspektiv som intresse för långsiktig tematisk och hållbarhetsinriktad analys samt att du uppskattar och ser möjligheter med att arbeta nära de olika förvaltnings- och analysteamen Vi söker dig som har:

 • högskoleutbildning motsvarande civilekonom och/eller civilingenjör med relevant inriktning.
 • några års erfarenhet av förvaltning alternativt analys av aktier. Gärna med erfarenhet från förvaltning baserad på aktieurval inom ett brett geografiskt område (t.ex. Globalt, Europa).
 • ett intresse för, och gärna erfarenhet från hållbarhetsomställning och integration av hållbarhet/ESG vid analys av bolag och dess värdekedjor.
 • förståelse och intresse för hur kvantitativt modellstöd kan stärka och understödja en fundamentalt driven process för aktieurval.
 • van vid ett strukturerat arbetssätt baserat på analys, strategiskt tänkande och har god förståelse för olika affärsmodeller.
 • god kommunikativ och social förmåga, kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Din profil

För att lyckas i rollen är du en teamspelare som trivs att arbeta både självständigt och i grupp. Du är målinriktad med stort driv, initiativförmåga och handlingskraft samt har lätt att ta ägarskap för investeringar och analys. Du är relationsskapande och har lätt att bygga nätverk. Du uppskattar en lärande miljö, växer med ditt ansvar och trivs med varierade arbetsuppgifter.

För oss är det viktigt att du delar våra värderingar - affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda, samt vår syn på vikten av omställningen till ett hållbart samhälle. Du har stor integritet och en tydlig etisk kompass. Är du dessutom prestigelös och vill bidra till vårt trevliga arbetsklimat på AP4 kan det här vara ditt nästa jobb.

Vi erbjuder dig:

 • Stora möjligheter att utvecklas professionellt och personligt
 • Möjlighet att bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden
 • Ett stort ansvar i en viktig roll
 • Trevliga och kompetenta kollegor i en internationell miljö
 • Att få arbeta på en av världens högst rankade pensionsfonder
 • Centralt beläget kontor mitt i Stockholm city

Mer om AP4

Fjärde AP-fonden (AP4) är en av fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet. Vårt uppdrag är att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. Vårt långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och fokus på hållbarhet skapar möjligheter till hög avkastning till låg kostnad. Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer för att vi ska nå målet om föredömlig och hållbar förvaltning. Vi är en prestigelös och flexibel kunskapsorganisation med djup specialistkompetens. Läs mer om oss på www.ap4.se.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AP4 med Lager & Partners. Vid frågor är du välkommen att kontakta Niclas Näslund tel: 08 407 64 62. Skicka din ansökan, CV och följebrev till  info@lagerpartners.com . Märk din ansökan ”Global Aktieförvaltare, AP4”