AP4 söker en Intern på halvtid med möjlighet att skriva exjobb parallellt

Ska du skriva exjobb våren 2019? Just nu söker AP4 en intern till avdelningen IT & Risk; halva tiden arbetar du på ditt examensarbete med handledning och stöd från gruppens medarbetare, halva tiden med daglig drift och support kopplat till fondens portföljsystem, performancesystem, och risksystem.

Ska du skriva exjobb våren 2019? Just nu söker AP4 en intern till avdelningen IT & Risk; halva tiden arbetar du på ditt examensarbete med handledning och stöd från gruppens medarbetare, halva tiden med daglig drift och support kopplat till fondens portföljsystem, performancesystem, och risksystem.

Inom avdelningen ansvarar vi för stam- och affärsdata i och mellan våra system, analys av avkastning och risk, kontroll av limiter och risker, men även utveckling utifrån verksamhetens behov. Tjänsten ger en mycket god inblick i samtliga av fondens förvaltade tillgångsslag med stora möjligheter till utveckling samt en hög grad av eget ansvar.

Ditt exjobb har en kvantitativ approach till risk, avkastning, eller systemförvaltning. Kom med en idé eller forma ämnet med oss!

Vi söker dig med intresse för den finansiella sektorn med en kvantitativ spets. Som person är du analytisk, ansvarstagande och strukturerad med ett utpräglat ordningssinne. Du har även god förmåga i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Progameringsvana är meriterande. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till tjänsten.

Din ansökan:
Vill du ta chansen att bli en del av Fjärde AP-fondens framgång? Ansök då till rekrytering@ap4.se med Subject ’’Intern IT & Risk’’ senast den 15/12 2018. Bifoga CV, personligt brev, och exjobbsförslag till din ansökan. Vi kommer löpande kalla till intervjuer.

 

 

Om AP4

AP4:s uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer genom att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. Fjärde AP-fonden (AP4) är en av fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet.

AP4 förvaltar ca 367 miljarder kronor. Noterade aktier, såväl globala som svenska, utgör mer än hälften av tillgångarna men AP4 har även investeringar i svenska och globala räntor samt reala tillgångar. AP4:s långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och stora engagemang för hållbarhet skapar möjligheter för hög avkastning till låg kostnad. På så sätt verkar AP4 för tryggare pensioner.

AP4:s arbete får positiv uppmärksamhet i flera olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. De senaste åren har AP4 tilldelats flera olika internationella priser och utmärkelser. Under 2017 tilldelades exempelvis AP4 det högsta betyget AAA av Asset Owners Disclosure Project (AODP) för vår hantering av klimatrisk i investeringarna. Dessutom rankades de AP4 som nummer 8 av 500 institutionella investerare.

Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer vid förvaltningen av fondkapitalet. Vi är ca 55 anställda vid vårt kontor i centrala Stockholm. Vi är en flexibel kunskapsorganisation med djupa specialistkompetenser. Vi strävar efter att kännetecknas av affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda.

 Ytterligare information om AP4 finner du på www.ap4.se.