Möt Arvid och Kristin som jobbar extra hos AP4

Hej Arvid och Kristin!

Ni jobbar extra hos oss i vår systemförvaltningsgrupp. Berätta, vad pluggar ni för någonting?

Arvid: Jag läser mitt andra år på KTH, civilingenjörsprogrammet farkostteknik.

Kristin: Och jag läser mitt tredje år på KTH, också civilingenjörsprogrammet men med inriktning medieteknik. I trean nu har jag valt spåret data, detta innebär att jag även kommer kunna välja bland datalogernas masterprogram nästa år.

Hur kommer det sig att ni sökte extrajobb på AP4?

Kristin: Jag kom i kontakt med AP4 via arbetsmarknadsdagen ARMADA. Fick ett gott intryck och tyckte att tjänsten som Junior Systemförvaltare lät kul. Jag bestämde mig snabbt när jag kom hem för att skicka in en ansökan.

Arvid: Samma här faktiskt, träffade Alexander i AP4:s monter och fick ett mycket gott intryck. Tycker också att fonden är ganska cool med tanke på storlek och betydelse, vore kul att vara en del av den tänkte jag!

Hur är det att jobba extra på AP4?

Kristin: Trevlig och glad stämning när man kommer in på morgonen. Gott kaffe och fina lokaler! Vi har blivit väl omhändertagna av gruppen.

Arvid: Det passar mig bra då jag är morgonpigg. Kul att komma hit och kunna känna att man är en del av hela fonden.

Vad har ni för arbetsuppgifter?

Kristin: Tanken är att vi om några veckor ska känna oss lite mer varma i kläderna och så småningom kunna sköta morgonrutinen själva. Morgonrutinen innebär att vi utför kontroller så att alla inläsningar har gått igenom utan några fel eller avvikelser. Detta är en förutsättning för att alla processer fortsatt under dagen på fonden skall fungera och flyta på enligt plan.

Arvid: Just nu blir vi inskolade och har precis fått en introduktion till de första momenten av morgonrutinen. I nuläget finns det också en hel del förkortningar och begrepp att lära sig.

Hur ser era planer för framtiden ut?

Kristin: Finns så mycket jag vill göra, men om jag ska nämna några saker så vill jag gärna jobba med systemutveckling eller som projektledare för något roligt projekt.

Arvid: Jag har ingen plan faktiskt, men känner att jag äntligen får arbeta med något som verkligen intresserar mig, så får se vart AP4 tar mig!