Möt Gustav som jobbar extra på AP4

Hej Gustav!

Du jobbar extra hos oss på vår Backoffice-avdelning. Berätta, vad pluggar du för någonting?

Jag läser kandidatprogrammet Business and Economics vid Handelshögskolan i Stockholm där jag är klar med mitt första av tre år.

Hur kommer det sig att du sökte extrajobb på AP4?

Det var via en gemensam vän på Handels jag fick reda på att en studentarbetare skulle gå vidare och att det skulle finnas möjlighet att jobba extra. Att jobba extra skulle passa mig väl och att göra det hos en så tung institution som AP4 lockade så jag sökte jobbet.

Hur är det att jobba extra på AP4?

Det är kul och stimulerande då jag får ta ett stort ansvar för mina arbetsuppgifter och jag lär mig massor som är relevant både för utbildningen och mitt egna liv. Att inte heller enbart fokusera på det akademiska utan även att arbeta i verkligheten ger mig en bättre förståelse för det jag läser i skolan. Det går också väldigt bra att kombinera med mina studier och mitt övriga liv så jag trivs väldigt bra här på fonden.

Vad har du för arbetsuppgifter?

Mina arbetsuppgifter är varierande, men består främst i att hålla kontakt med motparter och se till att alla affärer matchas och settlas som de ska. Innehavet ska också på daglig basis stämmas av internt, mot vår depåbank och mot externa förvaltare.  Det ska också instrueras och godkännas med olika betalningar och överföringar samt corporate actions. I stora drag att se till så att allt flyter på smidigt.

Hur ser dina planer för framtiden ut?

Först och främst ska jag att bli färdig med min kandidatutbildning och eventuellt även en mastersutbildning om jag känner för det. Efter det vill jag antingen jobba med något inom finansbranschen eller med verksamhetsstyrning. Till dess trivs jag bra här på fonden!