AP4 söker en kvantitativ analytiker med intresse för hållbarhet

Enheten för Strategisk allokering och kvantitativ analys söker nu en kvantitativ analytiker med intresse för hållbarhet.

Din utmaning

Enheten för Strategisk allokering & kvantitativ analys ansvarar för den övergripande analysen och förvaltningen av fondens tillgångar. Positioner mellan och inom tillgångsslag på olika horisonter erbjuder stora möjligheter för olika typer av investeringsstrategier. Den kvantitativa analytikerns uppgifter är att, tillsammans med kollegor, utveckla och underhålla det modell- och metodramverk som används inom förvaltningen för bl a globala aktier, valuta, hållbarhetsstrategier, portföljkonstruktion och ALM. Vidare ingår att bidra med investeringsanalys och förslag till förvaltningen.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen förutsätter det att du gillar att jobba i team, har goda kunskaper inom programmering och matematik, samt stort intresse för finansiell teori och de finansiella marknaderna. Flera förvaltningsstrategier är inom hållbarhetsområdet varför kunskap och intresse för detta är värdefullt. Det är dessutom önskvärt med följande kvalifikationer, färdigheter och personliga egenskaper:

  • Förståelse och intresse för finansiella kvantitativa metoder och modeller.
  • Kunskap och erfarenhet av objektorienterad programmering i Python eller liknande språk.
  • Hög analytisk förmåga kombinerat med en förmåga att se helhetsperspektiv.
  • Förmåga att presentera komplexa problemställningar för lekmän såväl som specialister.
  • Stort intresse för finansiell teori och de finansiella marknaderna.
  • Vana av att, såväl självständigt som i grupp, driva analysarbete mot uppsatta mål.
  • Högskoleutbildning motsvarande civilingenjör/civilekonom med relevant inriktning.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Din ansökan

Vill du bli en del av Fjärde AP-fondens framgång?

Ansök då till rekrytering@ap4.se och markera din ansökan med Kvantitativ analytiker med intresse för hållbarhet” senast den 13 januari 2019. Bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Vi kommer att intervjua löpande.