AP4 söker en juriststudent

Fjärde AP-fonden är en av fem buffertfonder i det allmänna inkomstpensionssystemet. Buffertfonderna, som innefattar Första till Fjärde samt Sjätte AP-fonden, bildades år 2001 och är statliga myndigheter vilka lyder under Finansdepartementet. Fjärde AP-fondens uppdrag är att, genom förvaltning av fondkapitalet, skapa bästa möjliga avkastning över tiden och därmed bidra till pensionssystemets stabilitet. Fondkapitalet uppgick, vid senaste årsskiftet, till 356,6 miljarder kronor. Fjärde AP-fonden har ett 50-tal medarbetare med kontorslokaler centralt i Stockholm City.

Tjänsten ligger inom fondens juristgrupp (enhet Juridik). Juridikenheten arbetar med juridiskt stöd och förhandling av avtal samt tolkning av lagar och regelverk, och består idag av två jurister på heltid (inkluderande chefsjuristen) samt en jurist på 50 %.

Dina arbetsuppgifter

I din roll kommer du att stötta enheten Juridik genom att löpande hantera enklare juridiskt arbete, juridisk administration samt vara stöd i, och därmed få en god inblick i, mer komplexa juridiska ärenden framförallt kopplade till fondens investeringsverksamhet och till de finansiella regelverk som på olika sätt berör fondens verksamhet. Tjänsten är avsedd att vara extraarbete som med fördel kombineras med dina juridikstudier.

Din bakgrund

Vi söker dig som är i slutskedet av dina juriststudier och har goda studieresultat.

Som person är du analytisk, strukturerad, lösningsorienterad och ansvarstagande samt bör du kunna förklarar juridiska omständigheter på ett tydligt och enkelt sätt. Då Juridikenheten är ett affärsstöd ser vi gärna att du är serviceminded och prestigelös.

Du bör ha ett intresse för den finansiella sektorn och kapitalförvaltning samt ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Tjänstens omfattning

Tjänsten är en timanställning motsvarande ca 25 %, ung. 1-2 dagar per vecka som kan fördelas på heldagar resp. halvdagar beroende på arbetet och ditt studieschema.

Ansökan

Vill du ta chansen att bli en del av Fjärde AP-fondens framgång? Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt till student@ap4.se, och bifoga gärna CV, ett kort personligt brev samt kopia på betyg. Ange ”Ansökan Juridikstuderande” i ämnesraden i ditt e-postmeddelande. Rekrytering kommer att ske löpande.

Har du frågor kontakta Senior Legal Counsel Emma Otterhem på emma.otterhem@ap4.se. Vi ser fram emot din ansökan!

Läs mer hos Juristjobben.