AP4 söker en senior systemförvaltare

Just nu söker vi en senior systemförvaltare till AP4. Här arbetar du i en professionell miljö med stark teamkänsla, kompetenta kollegor och goda utvecklingsmöjligheter. Som senior systemförvaltare ingår du i en grupp inom enheten IT & Risk (organisatoriskt under VD) bestående av 10 personer.

Just nu söker vi en senior systemförvaltare till AP4.

Här arbetar du i en professionell miljö med stark teamkänsla, kompetenta kollegor och goda utvecklingsmöjligheter. Som senior systemförvaltare ingår du i en grupp inom enheten IT & Risk (organisatoriskt under VD) bestående av 10 personer. Enhetens löpande rapporteringsansvar till styrelsen är tillsyn avseende risk, avkastning och limiter. Därtill ansvarar enheten för fondens dagliga IT-drift samt utveckling av dess portfölj-, risk- och performancesystem.

Din primära uppgift är att lösa Simcorp Dimension-relaterade uppgifter, därtill kommer du även att utvecklas i din roll som systemförvaltare-/utvecklare i Bloomberg AIM. Du erbjuds stor frihet under ansvar och förväntas vara bekväm med att ta initiativ och driva frågor inom organisationen samtidigt som du alltid har stöttande kolleger i ditt team. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Arbeta med löpande dagliga uppgifter avseende systemförvaltning-, drift och utveckling
  • Lösa Simcorp Dimension- och systeminteraktivitetsrelaterade uppgifter
  • Ständigt utveckla din kompetens inom rollen som systemförvaltare-/utvecklare
  • Utveckla och effektivisera system och processer i syfte att frigöra resurser till analys
  • Supportera och utveckla dina medarbetare 

Erfarenhet

Du har en akademisk civilingenjörsexamen alt. annan adekvat utbildning med minst 7 års erfarenhet av systemförvaltning-/utveckling/uppgradering/modulimplementering i Simcorp Dimension. Du är van att arbeta brett inom systemet och drivs av nya utmaningar, samt har erfarenhet av att leda och driva projekt, i och utanför Simcorp Dimension. Vidare har du en god kunskap om finansiella instrument, deras struktur och värderingsprinciper. Det är meriterande om du har erfarenhet av programmering i XML, JavaScript, Python eller SQL samt Bloomberg AIM. Därtill av uppsättningar avseende Private Equity samt offentlig upphandling. Du behärskar både svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös, med ett stort driv att ständigt utvecklas. Du har en mycket god förmåga för komplexa analyser av stora datamängder och förmåga att finna/förstå kausalitet i desamma. Vidare är du självgående och ansvarstagande, både gällande dina egna arbetsuppgifter samt gruppens resultat.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansökningar sker via Gazella, som du hittar här.

Ansvariga kontaktpersoner hos Gazella är Jesper Ideberg, 071-761 01 16 och Stefan Eriksson, 072-249 68 23. 

 


Om AP4

AP4:s uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer genom att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. Fjärde AP-fonden (AP4) är en av fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet.

AP4 förvaltar ca 367 miljarder kronor. Noterade aktier, såväl globala som svenska, utgör mer än hälften av tillgångarna men AP4 har även investeringar i svenska och globala räntor samt reala tillgångar. AP4:s långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och stora engagemang för hållbarhet skapar möjligheter för hög avkastning till låg kostnad. På så sätt verkar AP4 för tryggare pensioner.

AP4:s arbete får positiv uppmärksamhet i flera olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. De senaste åren har AP4 tilldelats flera olika internationella priser och utmärkelser. Under 2017 tilldelades exempelvis AP4 det högsta betyget AAA av Asset Owners Disclosure Project (AODP) för vår hantering av klimatrisk i investeringarna. Dessutom rankades de AP4 som nummer 8 av 500 institutionella investerare.

Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer vid förvaltningen av fondkapitalet. Vi är ca 55 anställda vid vårt kontor i centrala Stockholm. Vi är en flexibel kunskapsorganisation med djupa specialistkompetenser. Vi strävar efter att kännetecknas av affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda.

 Ytterligare information om AP4 finner du på www.ap4.se.