AP4 söker en junior kvantitativ analytiker

Tjänsten Junior Kvantitativ Analytiker ligger inom fondens enhet för Strategisk allokering och kvantitativ analys (SAKA). SAKA har ett övergripande ansvar för AP4:s strategiska investeringar, tillgångsallokering, portföljstruktur och långsiktiga omvärldsanalys. Gruppen förvaltar också AP4:s globala aktieinnehav med bland annat våra lågkoldioxidinvesteringar.

I rollen som Junior Kvantitativ Analytiker kommer du bistå gruppen med implementation av modeller, exempelvis flytt av kod mellan programspråk, samt mer avgränsade analyser. I rollen kommer du samarbeta med en eller flera av teamets specialister. Tjänsten ger, förutom en mycket god inblick i fondens allokeringsprocess samt en hög grad av eget ansvar, stora möjligheter att utvecklas.

Vi söker dig som har några år kvar på din civilingenjörs-/civilekonomutbildning och som person är analytisk, ansvarstagande och självgående. Erfarenhet av programmering är meriterande. Du har även intresse för den finansiella sektorn och god förmåga i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Tjänsten är på 20% och arbetstiden kan fördelas fritt mellan 8-18, exempelvis två eftermiddagar i veckan.

Din ansökan:

Vill du ta chansen att bli en del av Fjärde AP-fondens framgång?
Ansök då till rekrytering@ap4.se med Subject ’’Timanställning SAKA” senast den 15 november 2018. Bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Vi kommer löpande kalla till intervjuer.


Om AP4

AP4:s uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer genom att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. Fjärde AP-fonden (AP4) är en av fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet.

AP4 förvaltar ca 367 miljarder kronor. Noterade aktier, såväl globala som svenska, utgör mer än hälften av tillgångarna men AP4 har även investeringar i svenska och globala räntor samt reala tillgångar. AP4:s långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och stora engagemang för hållbarhet skapar möjligheter för hög avkastning till låg kostnad. På så sätt verkar AP4 för tryggare pensioner.

AP4:s arbete får positiv uppmärksamhet i flera olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. De senaste åren har AP4 tilldelats flera olika internationella priser och utmärkelser. Under 2017 tilldelades exempelvis AP4 det högsta betyget AAA av Asset Owners Disclosure Project (AODP) för vår hantering av klimatrisk i investeringarna. Dessutom rankades de AP4 som nummer 8 av 500 institutionella investerare.

Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer vid förvaltningen av fondkapitalet. Vi är ca 55 anställda vid vårt kontor i centrala Stockholm. Vi är en flexibel kunskapsorganisation med djupa specialistkompetenser. Vi strävar efter att kännetecknas av affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda.

 Ytterligare information om AP4 finner du på www.ap4.se.