AP4 söker en junior systemförvaltare

Tjänsten Junior Systemförvaltare ligger inom fondens Systemförvaltningsgrupp vilken ingår i enheten IT & Risk. I rollen som Junior Systemförvaltare kommer du tillsammans med gruppens övriga medarbetare att ansvara för den dagliga driften och supporten kopplat till fondens portföljsystem.

Inom gruppen säkerställer vi förutom detta bl.a. processer kring stam- och affärsdata i och mellan våra system Simcorp Dimension och Bloomberg AIM, men även utveckling utifrån verksamhetens behov. Tjänsten ger en mycket god inblick i samtliga av fondens förvaltade tillgångsslag med stora möjligheter till utveckling samt en hög grad av eget ansvar.

Vi söker dig med intresse för den finansiella sektorn som har några år kvar på din civilingenjörs-/civilekonomutbildning. Som person är du analytisk, ansvarstagande och strukturerad med ett utpräglat ordningssinne. Du har även god förmåga i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Arbetstiden är normalt vardagar under tidig morgon-förmiddag, ca 2 dagar per vecka.

Enheten IT & Risk’s uppdrag är att löpande kontrollera, analysera och rapportera risk, avkastning och limiter till fondens styrelse, VD, ledning och förvaltningsorganisation. Enheten ansvarar även för fondens IT-plattform där bland annat portfölj, risk och performancesystem ingår.

Din ansökan:

Vill du ta chansen att bli en del av Fjärde AP-fondens framgång?
Ansök då till rekrytering@ap4.se med Subject ’’Timanställning IT & Risk’’ senast den 15/10 2018. Bifoga CV och personligt brev med din ansökan. Vi kommer löpande kalla till intervjuer.


Om AP4

AP4:s uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer genom att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. Fjärde AP-fonden (AP4) är en av fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet.

AP4 förvaltar ca 367 miljarder kronor. Noterade aktier, såväl globala som svenska, utgör mer än hälften av tillgångarna men AP4 har även investeringar i svenska och globala räntor samt reala tillgångar. AP4:s långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och stora engagemang för hållbarhet skapar möjligheter för hög avkastning till låg kostnad. På så sätt verkar AP4 för tryggare pensioner.

AP4:s arbete får positiv uppmärksamhet i flera olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. De senaste åren har AP4 tilldelats flera olika internationella priser och utmärkelser. Under 2017 tilldelades exempelvis AP4 det högsta betyget AAA av Asset Owners Disclosure Project (AODP) för vår hantering av klimatrisk i investeringarna. Dessutom rankades de AP4 som nummer 8 av 500 institutionella investerare.

Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer vid förvaltningen av fondkapitalet. Vi är ca 55 anställda vid vårt kontor i centrala Stockholm. Vi är en flexibel kunskapsorganisation med djupa specialistkompetenser. Vi strävar efter att kännetecknas av affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda.

 Ytterligare information om AP4 finner du på www.ap4.se.