Internship hos AP4

Fjärde AP-fonden (AP4) söker en student till Risk & system för deltidsarbete samt möjlighet till heltid under lov- och sommarperiod.

Söker du extrajobb inom finans? Just nu söker AP4 en student till enheten Risk & system. Under morgonen jobbar du med daglig drift och support kopplat till fondens portföljsystem och front-system samt med daglig uppföljning och rapportering gällande avkastning och risk. Arbetsuppgifterna innebär även utveckling och analys kopplat till risk och avkastning. Tjänsten innebär också möjlighet till sommarjobb på heltid.

Inom enheten ansvarar vi för stam- och affärsdata i och mellan våra system, analys av avkastning och risk, kontroll av limiter och risker, men även utveckling utifrån verksamhetens behov. Tjänsten ger en mycket god inblick i samtliga av fondens förvaltade tillgångsslag med stora möjligheter till utveckling samt en hög grad av eget ansvar.

Vi söker dig med intresse för den finansiella sektorn med en kvantitativ spets och som har något år kvar till examen som civilekonom/-ingenjör eller likartat. Som person är du analytisk, ansvarstagande och strukturerad med ett utpräglat ordningssinne. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Programmeringsvana är meriterande. Vi arbetar för en jämn könsfördelning och tror att mångfald, sett till kompetens, bakgrund och personliga egenskaper, bidrar till bättre resultat, vilket speglas i vår kultur och hur vi tillsammans utvecklas på vår arbetsplats. Välkommen med din ansökan!

Om AP4

Fjärde AP-fondens uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer. Vårt långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och fokus på hållbarhet skapar möjligheter till hög avkastning till låg kostnad. Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer vid förvaltningen av fondkapitalet. Vi är en flexibel kunskapsorganisation med djup specialistkompetens och vår verksamhet kännetecknas av affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda. Vårt kontor är centralt beläget i Stockholm. Stockholm.

Din ansökan: Ansök genom att skicka ditt mail till rekrytering@ap4.se med ämne ’’Internship Risk & system’’ senast den 31/3-2023. Bifoga CV och personligt brev. Vi kommer löpande kalla till intervjuer och tillsätta tjänsten när vi hittat en lämplig kandidat.