AP4 rekryterar Junior Business Analyst

Nu söker vi en driven och engagerad medarbetare till Fjärde AP-fondens team för Affärskontroll. Här får du möjlighet att arbeta på en kapitalförvaltning med ett långsiktigt perspektiv och stort engagemang för hållbarhet i en bred roll med goda utvecklingsmöjligheter.

Om tjänsten

Affärskontroll består idag av fyra personer och behöver nu förstärkas med en junior medarbetare. Gruppen tillhör enheten Risk & Verksamhetsstöd som består av 15 personer i fyra olika grupper; Riskkontroll, Risk & System, IT samt Affärskontroll.

Rollen som Business analys innebär bland annat att:

  • ansvara för matchning och avveckling av AP4:s värdepapperstransaktioner inom en rad olika instrumentslag såsom aktier, obligationer, clearade och icke clearade OTC derivat samt administration av Alternativa Investeringar
  • ansvara för administration av företagshändelser i bolag som AP4 förvaltar
  • ansvara för säkerhetshanteringen i anslutning till AP4:s handel i OTC instrument (och värdepappersutlåning) 
  • Ansvara för interna och externa avstämningar på daglig samt månatlig basis
  • delta i projekt och utredningar samt proaktivt komma med förslag till förändringar och förbättringar inom ansvarsområdet

Många av arbetsuppgifterna innefattar problemlösning av både finansiell och teknisk natur. Rollen innebär nära kontakt med fondens olika förvaltarenheter och andra grupper inom enheten Risk och verksamhetsstöd samt daglig kontakt med utländsk depåbank, clearinginstitut och motparter.

AP4 avser under närmaste åren upphandla och implementera ett nytt portföljsystem vilket ger stor möjlighet för dig att delta och påverka utvecklingen av processer och system inom området.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom finans, ekonomi, teknik eller motsvarande utbildning. Du är nyutexaminerad alternativt har ett par års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom finans, bank, värdepappersbolag eller motsvarande. Ett intresse för IT är en förutsättning då varierande system är viktiga verktyg i ditt arbete. Erfarenhet från system som SimCorp Dimension, Bloomberg AIM samt matchningssystem är ett extra plus. Vidare är goda kunskaper i hantering av stora datamängder, så som Excel, VBA, SQL och Python meriterande. 

Din profil

Som person är du nyfiken, initiativtagande, prestigelös med god social förmåga. Du drivs av att arbeta i team och samarbeta med andra människor. Du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann och trivs med arbetsuppgifter av varierande komplexitet.

Om AP4

AP4 kännetecknas av öppenhet, god stämning och högt i tak. Du kommer till en mindre organisation med dryga 60 medarbetare, med fördelen att du här kommer att få ta ett helhetsansvar i både stora och små frågor. 

AP4 är en av fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet där vårt uppdrag är att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. Vårt långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och fokus på hållbarhet skapar en hög avkastning till förmån för dagens och morgondagens pensionärer. Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer för att vi ska nå målet om föredömlig och hållbar förvaltning. Vi är en prestigelös och flexibel kunskapsorganisation med djup specialistkompetens. Läs mer om oss på www.ap4.se.

Välkommen med din ansökan! 
 
För mer information eller frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för Affärsstöd Charlotta Gren på 08-787 75 10 eller mejl: rekrytering@ap4.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande.