AP4 söker Investeringsstrateg

Vill du vara med och forma framtidens pensionsförvaltning? Hos oss finns nu möjligheten att med ett stort eget ansvar utvecklas i en professionell miljö på en av världens högst rankade pensionsfonder.

Stockholm city

Ditt uppdrag

I din roll som Investeringsstrateg är du drivande i att ta fram fondens övergripande syn på omvärlden. Ditt uppdrag är att med utgångspunkt i en väl underbyggd omvärldsanalys omsätta denna i en syn på konkreta investeringsidéer.  Detta gäller både på kort och lång sikt, där den kortare horisonten är ett delunderlag till hantering av aktuell marknadsexponering inom fondens olika förvaltningsområden och den längre horisonten utgör underlag för fondens långsiktiga strategiska allokering. Din analys förväntas också omfatta djupdykningar i aktuella teman som underlag för investeringsstrategier bland annat inom klimat- och hållbarhetsområdet.

Som Investeringsstrateg ingår du i enheten Strategisk allokering och kvantitativ analys som består av 13 personer indelade i globala aktier, tillgångsallokering samt analys. Du arbetar nära fondens ledning och redogör löpande för styrelsen gällande fondens makroekonomiska marknadssyn och du samarbetar tätt med samtliga förvaltningsteam inom fonden.

 Din profil

Vi söker dig som har ett etablerat nätverk inom svensk och internationell finansmarknad samt kunskap och erfarenhet av att utarbeta och omsätta analys till positioner. I denna roll får du möjlighet att använda din goda förmåga att skapa nätverk och långsiktiga relationer i ett samhällsviktigt uppdrag.

Du får använda din gedigna erfarenhet av en liknande roll som strateg med koppling mot makroekonomi i kombination med hållbarhet och klimatscenarioanalys. I din bakgrund har du har en akademisk utbildning inom ekonomi samt ett stort intresse för makroekonomi, marknads- och omvärldsanalys. Dina erfarenheter har du fått inom bank eller annat finansiellt institut.

Som person är du strukturerad, kommunikativ, noggrann och har en god analytisk förmåga kombinerat med en förmåga att prioritera. Vi tror att du tycker om att arbeta i team men även presterar väl i det självständiga arbetet. Vidare har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Fjärde AP-fonden med SJR Executive Search. Urvalet av ansökningar sker löpande. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller Emelie Jorland, Researchkonsult 072-066 02 98.

 Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester. 

 Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

 En bakgrundskontroll kommer att genomföras avseende slutkandidaten.

 Varmt välkommen med din ansökan!

Till ansökan