AP4 söker Risk Controller

Nu söker vi en driven och engagerad medarbetare till Fjärde AP-fondens team för Riskkontroll. Vi söker dig som är frågvis, nyfiken, har hög integritet och trivs i en granskande roll. Här får du möjlighet att arbeta med såväl finansiella som operativa risker, internkontroll och systemprojekt. Rätt person lockas av bredden i rollen och goda utvecklingsmöjligheter.

samspråk i köket

Om tjänsten

Riskkontroll består idag av två personer och behöver nu förstärkas med en junior medarbetare med ett par år arbetslivserfarenhet. Riskkontroll tillhör Risk & Verksamhetsstöd som består av 15 personer och fyra olika grupper; Risk & System, Business Operations, IT samt Riskkontroll.  

Rollen som Risk Controller innebär bland annat:

  • ansvara för löpande limituppföljning och kontroll av viss stamdata
  • ansvara för löpande hantering, analys och rapportering av incidenter
  • vara delaktig i fondens arbete kring hantering av operativa risker genom kartläggning av processer, bedömning av dess operativa risker samt testning av dess kontroller
  • kontinuerligt kvalitetssäkra organisationens rutiner och processer tillsammans med Head of Risk Control
  • proaktivt komma med förslag till förändringar och förbättringar
  • arbeta med projekt och utredningar inom området
  • delaktig i godkännandeprocesser kopplat till nya motparter, finansiella instrument etc inom kapitalförvaltningen. 

Kulturen 

Kulturen kännetecknas av öppenhet, god stämning och högt i tak.  Du kommer till en mindre organisation med dryga 60 medarbetare, med fördelen att du här kommer att få ta ett helhetsansvar i både stora och små frågor.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en examen inom ekonomi eller har motsvarande utbildning. Önskvärt är att du har ett par års erfarenhet från något av de större revisionsbolagen där du arbetat inom revision eller risk management/advisory med inriktning mot finansiella institut och bolag. Alternativt har du ett par års erfarenhet från en roll som risk controller inom finansbranschen.

Ett stort intresse för IT är en förutsättning då varierande system är viktiga verktyg i ditt granskande/utredande arbete. Erfarenhet från system som SimCorp Dimension och Bloomberg AIM är ett extra plus. Vidare är goda kunskaper i hantering av stora datamängder, så som Excel, VBA, SQL och Python meriterande.

Din profil

Som person är du driven och initiativtagande samt har en förmåga att söka upp nya projekt självständigt. Du har en hög integritet och känner dig bekväm med att ha en granskande och ifrågasättande roll. Du har en god förståelse för vad det innebär att vara en del av en oberoende och uppföljande enhet och är inte rädd för att ta eventuella konfrontationer som kan uppstå. Du har en god social förmåga och drivs av att arbeta i team samt att samarbeta med andra människor. Du är mycket ansvarstagande, strukturerad och noggrann med en analytisk ådra. Vidare är du prestigelös och drivs av att arbeta med uppgifter av varierande komplexitet.  

Välkommen med din ansökan!

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-471 59 14. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men med uppehåll för semestrar v. 28 - 31. Har du frågor om tjänsten under den perioden kan du maila till sara.borgestrom@sjr.se

Sök tjänsten