AP4 söker student till Affärskontroll/Business operations

Fjärde AP-fonden (AP4) söker en student till Affärskontroll/Business Operations för arbete morgon/eftermiddag/kväll samt möjlighet till heltid under lov- och sommarperiod.

Söker du extrajobb inom finans? Just nu söker AP4 en student till gruppen Affärskontroll/Business Operations. Under morgon/eftermiddag/kväll jobbar du med dagliga affärskontroller kopplat till fondens portfölj- och frontsystem samt utför dagliga avstämningar gällande positioner och säkerheter. Arbetsuppgifterna innebär daglig kontakt med våra motparter, både svenska och utländska samt vår depåbank.

Affärskontroll bevakar affärsflödet och ansvarar för att avveckla samtliga affärer med god kvalitet i rätt tid. Avvecklingshanteringen sker via olika externa clearing- och matchningssystem och arbetet ger god insyn i hur den finansiella marknaden fungerar. Tjänsten ger dessutom en mycket god inblick i samtliga av fondens förvaltade tillgångsslag, som exempelvis aktier, obligationer och valutor, med stora möjligheter till nära kontakt med förvaltningen samt en hög grad av eget ansvar.

Vi söker dig med intresse för den finansiella sektorn som har några år kvar till examen som civilekonom eller liknande. Som person är du noggrann, ansvarstagande och strukturerad med en administrativ känsla och ett utpräglat ordningssinne. Du har även god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Erfarenhet av och kunskap om värdepappershantering är meriterande. Möjlighet till distansarbete finns när upplärningsfasen är avslutad. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna både manliga och kvinnliga sökanden till tjänsten.

Om AP4

Vårt uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer. Vårt långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och fokus på hållbarhet skapar möjligheter till hög avkastning till låg kostnad. Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer vid förvaltningen av fondkapitalet. Vi är en flexibel kunskapsorganisation med djup specialistkompetens och vår verksamhet kännetecknas av affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda. Vårt kontor ligger i centrala Stockholm. 

Din ansökan
Tycker du att denna tjänst verkar passa dig? Ansök då till rekrytering@ap4.se med ämne’’ Business Operations” senast den 15 december. Bifoga CV och personligt brev. Vi kommer löpande kalla till intervjuer och tillsätta tjänsten när vi hittat en lämplig kandidat.