Internship till Strategisk allokering och kvantitativ analys på AP4

Fjärde AP-fonden (AP4) söker en student för att vidareutveckla våra kvantverktyg.

Är du en ingenjörsstudent intresserad av finans och mjukvaruutveckling? Då söker vi dig som har 1-2 år kvar av studierna och samtidigt vill utvecklas inom programmering, finans och data science.

Enheten Strategisk Allokering och Kvantitativ Analys ansvarar för tillgångsallokering, förvaltning av globala aktier, valutor och räntor, samt övergripande portföljanalys inom AP4. I din roll hos oss kommer du att stödja AP4:s portföljarbete genom att bland annat vidareutveckla befintliga verktyg för kvantitativ analys avseende till exempel värdering av marknader. Du kommer bli väl förtrogen med AP4:s kvantplattform och även bidra till utvecklingen av denna.

Förutom att utvecklas inom programmering är detta en möjlighet att få fördjupad förståelse för portföljteori, kvantitativ förvaltning och data science.

Vi ser att du kan arbeta självständigt, är ansvarstagande och kreativ. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Du har erfarenhet av Python eller liknande språk.

Det är meriterande om du:
•    Har erfarenhet av Pythons data science-ekosystem (som Numpy och Pandas)
•    Är bekväm med versionshantering (Git)

Det kan också vara ett plus med erfarenheter av
•    Linuxmiljöer
•    SQL 
•    Docker

Arbetsschemat är flexibelt och kan planeras efter dina studiebehov, men du ska primärt kunna arbeta hel- eller halvdagar. Tjänsten omfattar arbete på cirka 1 arbetsdag per vecka i snitt. Vi arbetar för jämställdhet och tror att mångfald, sett till kompetens, bakgrund och personliga egenskaper, bidrar till bättre resultat, vilket speglas i vår kultur och hur vi tillsammans utvecklas på vår arbetsplats. Välkommen med din ansökan!

Din ansökan:
Ansök genom att skicka ditt mail till rekrytering@ap4.se med ämne ”Student SAKA” senast den 29/2-2024. Bifoga CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten kontakta victor.gruselius@ap4.se

Obs, vi kommer kalla till intervjuer löpande och tillsätter tjänsten när vi hittat rätt kandidat.

Om AP4
Vårt uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer. Vårt långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och fokus på hållbarhet skapar möjligheter till hög avkastning till låg kostnad. Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer vid förvaltningen av fondkapitalet. Vi är en flexibel kunskapsorganisation med djup specialistkompetens och vår verksamhet kännetecknas av affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda. Vårt kontor är centralt beläget i
Stockholm.