Internship till Strategisk Allokering och Kvantitativ Analys hos AP4

Fjärde AP-fonden (AP4) söker en student till Strategisk Allokering och Kvantitativ Analys för att vidareutveckla kvantverktyg. Är du en ingenjörsstudent intresserad av finans och mjukvaruutveckling? Då söker vi dig som har några år kvar av studierna och samtidigt vill utvecklas inom programmering, finans och data science.

Enheten Strategisk Allokering och Kvantitativ Analys (SAKA) ansvarar för tillgångsallokering, förvaltning av globala aktier och övergripande 
portföljanalys inom AP4. I din roll hos oss kommer du att stödja AP4:s risktagande genom att vidareutveckla befintliga verktyg för strategiimplementation  och analys, i synnerhet för att stödja den kvantitativa aktieförvaltningen. Förutom att utvecklas inom programmering kan detta vara en möjlighet att  fördjupa förståelse för portföljteori, kvantitativ förvaltning och data science.

Vi ser att du kan arbeta självständigt, är ansvarstagande och kreativ. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. 
Du har erfarenhet av Python eller liknande språk.

Det är meriterande om du:
Har erfarenhet av Pythons data science-ekosystem (som Jupyter och Pandas).
Är bekväm med versionshantering (Git) samt att arbeta i Linuxmiljöer såväl som Windows.

Arbetsschemat är flexibelt och kan planeras efter dina studiebehov, men du ska primärt kunna arbeta hel- eller halvdagar.  Tjänsten omfattar arbete på cirka 1 arbetsdag per vecka i snitt. Vi arbetar för jämställdhet och tror att mångfald, sett till kompetens, bakgrund och  personliga egenskaper, bidrar till bättre resultat, vilket speglas i vår kultur och hur vi tillsammans utvecklas på vår arbetsplats.

Din ansökan
Ansök genom att skicka ditt mail till rekrytering@ap4.se med ämne ”Student SAKA” senast den 31/3-2023. Bifoga CV och personligt brev. 

Vi kommer löpande kalla till intervjuer och tillsätta tjänsten när vi hittat en lämplig kandidat.

Välkommen med din ansökan!