IT-arkitekt till Fjärde AP-fonden

AP4 söker en IT-arkitekt som kommer att ingå i teamet Risk & verksamhetsstöd. Teamet Risk & verksamhetsstöd består av totalt 16 personer uppdelade i fyra olika team. Placeringen ger möjlighet att jobba nära både teknik och affärsverksamhet.

AP4:s huvudsakliga IT-verksamhet är outsourcad där den externa leverantören har ett uttalat helhetsansvar för leveranserna som är uppdelade i fem områden; Stödtjänster, Säkerhetstjänster, Klienttjänster, Applikationstjänster samt Infrastrukturtjänster. Tillsammans med AP4:s IT-leverantör kommer du vidareutveckla och optimera leveranserna så att de matchar verksamhetens behov samt utveckla riktlinjer, mallar, verktyg, metoder och styrmodeller för AP4:s IT/IS-lösningar. I din roll bidrar du aktivt i utformningen av AP4:s IT-strategi och säkerställer dess implementering, samt tar löpande ansvar för kravställning och uppföljning av IT:s leveranser. En förståelse för verksamheten och de centrala processerna är nödvändig för leverans av en ändamålsenlig IT-tjänst och du kommer stötta, delta och leda flera utvecklingsprojekt, ofta av komplex karaktär.

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen som IT-arkitekt på AP4 har du:

  • Gedigen bakgrund inom IT, gärna med koppling till finansiell verksamhet
  • Högskoleutbildning, gärna inom IT med flera års arbetslivserfarenhet (eller motsvarande).
  • Beställarkompetens inom IT
  • Erfarenhet av outsourcad IT
  • God förmåga att kommunicera obehindrat på svenska och engelska både i tal och skrift       

Det är meriterande om du har:

  • Kunskap inom Microsoft 365 och Azure
  • Erfarenhet från offentlig upphandling av IT-tjänster likväl som tidigare arbete inom Finanssektorn

Din personlighet

Du är nyfiken och tar dig gärna an nya utmaningar, du är prestigelös och harfokus på bra service. Du trivs med att jobba i team, samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. Vidare har du lätt för att kommunicera tekniskt komplicerade termer till verksamheten och du trivs dessutom i en dynamisk miljö.

AP4 tillämpar för närvarande en modell där vi blandar arbete på kontoret och hemarbete - liksom många andra organisationer söker vi i det rådande läget ett förhållningssätt där samvaro och samarbete på arbetsplatsen kombineras med de möjligheter till flexibilitet som digitaliseringen ger.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar AP4 med Experis. För mer information ring eller mejla Carina Eyoma på 073-086 22 75 eller carina.eyoma@se.experis.com. Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande.

Sista ansökningsdag: 2023-04-21.

Välkommen med din ansökan!