Kvantitativ analytiker till AP4:s allokeringsfunktion

Nu söker AP4 en kvantitativ analytiker till enheten för Strategisk allokering och kvantitativ analys (SAKA), som idag består av tretton medarbetare.

Enheten består av tre arbetsströmmar där Allokeringsteamet ansvarar för övergripande hantering av fondens allokering och långsiktiga positioner, Portföljanalys stödjer vd, styrelse och organisation med analys och Tematiska strategier & Implementation implementerar fondens exponering mot de globala aktiemarknaderna.

Om tjänsten

Vi kan erbjuda en spännande och utvecklande roll för dig som är i inledningen av din karriär och har ett stort intresse för kvantitativ analys och modellutveckling samtidigt som du gärna vill arbeta marknadsnära och över flera tillgångsslag.

I rollen kommer du aktivt bidra med att utveckla och underhålla modellstöd till SAKAs allokeringsfunktion samtidigt som du kommer vara en viktig del i att underhålla enhetens analysverktyg och övergripande infrastruktur. Eftersom arbetsuppgifterna är breda och spänner över såväl värderingsmodeller som riskanalys och investeringsunderlag behöver du trivas med att läsa in dig på nya områden.

Rätt kandidat för rollen har ett stort intresse för finansiell teori och de finansiella marknaderna, men har som fokus att utvecklas inom modellutveckling och programmering. Du behöver inte ha arbetat så länge efter din examen men du bör har gedigen erfarenhet av objektorienterad programmering i Python eller liknande språk, och erfarenhet av att arbeta mot databaser.

Vi söker dig som har

  • Akademisk examen (gärna master i teknisk fysik, statistik, machine learning eller motsvarande)
  • Stort intresse för matematik, finansiella marknader och dataanalys
  • God förståelse för finansiella kvantitativa metoder och modeller
  • Erfarenhet av programmering i Python eller liknande språk
  • Erfarenhet av databaser såsom SQL
  • God kommunikativ och social förmåga, kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Din profil

För att lyckas i rollen är du en teamspelare som trivs att arbeta både självständigt och i grupp. Du är nyfiken, målinriktad med stort driv, har initiativförmåga och handlingskraft samt tar ägarskap för din analys. Du uppskattar en lärande miljö, växer med ditt ansvar och trivs med varierade arbetsuppgifter.

För oss är det viktigt att du delar våra värderingar – affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda, samt vår syn på vikten av omställningen till ett hållbart samhälle. Du har stor integritet och en tydlig etisk kompass. Är du dessutom prestigelös och vill bidra till vårt trevliga arbetsklimat på AP4 kan det här vara ditt nästa steg i karriären.

Vi erbjuder dig

  • Stora möjligheter att utvecklas professionellt och personligt
  • Trevliga och kompetenta kollegor i en internationell miljö
  • Att få arbeta på en av världens högst rankade pensionsfonder
  • Centralt beläget kontor mitt i Stockholm city

Ansökan

I denna rekrytering har AP4 valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914. Urval och intervjuer sker löpande.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!