Risk & System söker en student till internship

Nu söker AP4 en student till enheten Risk & System. Du kommer att jobba med daglig drift och support kopplat till fondens portföljsystem och front-system samt med daglig uppföljning och rapportering gällande avkastning och risk. Arbetsuppgifterna innebär även utveckling och analys kopplat till risk och avkastning.

Inom enheten ansvarar vi för stam- och affärsdata i och mellan våra system, analys av avkastning och risk, kontroll av limiter och risker, men även utveckling utifrån verksamhetens behov. Tjänsten ger en mycket god inblick i samtliga av fondens förvaltade tillgångsslag med stora möjligheter till utveckling samt en hög grad av eget ansvar. Arbetet utförs på morgonen.

Vi söker dig med intresse för den finansiella sektorn med en kvantitativ spets och som har något år kvar till examen som civilekonom/-ingenjör eller likartat. Som person är du analytisk, ansvarstagande och strukturerad med ett utpräglat ordningssinne. Du har även god förmåga i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Programmeringsvana är meriterande.

Fjärde AP-fonden (AP4) är en statlig allmän pensionsfond i det svenska pensionssystemet. Vi har en bred verksamhet, vilket innebär att det finns många intressanta ämnen att fördjupa sig inom.

Läs mer om AP4 här

Din ansökan
Ansök till rekrytering@ap4.se och ange ’’Internship Risk & System’’  som referens snarasat men inte senare än den 29 oktober. Bifoga CV och personligt brev. Vi kallar löpande till intervjuer.