Student till Alternativa investeringar

Fjärde AP-fonden (AP4) söker en student till enheten Alternativa investeringar för deltidsarbete samt möjlighet till heltid under lov.

Är du student och söker extrajobb inom finans och tycker onoterade investeringar, som infrastruktur och private equity, verkar spännande? Just nu söker AP4 en student till vår enhet Alternativa investeringar med start efter sommaren. 

Du kommer jobba som en extra resurs i teamet och stödja förvaltarna med utvalda analyser, administration samt informations- och datahantering. Arbetet kommer ge dig kunskap om tillgångsslagen och inblick i hur investeringsprocessen och uppföljningen av onoterade investeringar går till. 

Teamet för Alternativa investeringar består idag av sju personer som arbetar aktivt med identifiering, analys och genomförande av nya investeringar samt följer upp och utvärderar befintliga investeringar och förvaltare. Den alternativa portföljen består idag av reala tillgångar, såsom infrastruktur och fastigheter, samt andra onoterade tillgångar inom private equity och onoterade krediter. Vi har ett betydande fokus på hållbara investeringar och strävar efter att vara ett globalt föredöme inom området. AP4 investerar genom riskkapitalbolag, fonder och andra former för saminvesteringar både i Sverige och globalt.

Vi söker dig med intresse för den finansiella sektorn som har några år kvar till examen som ekonom, civilingenjör eller liknande. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och noggrann med analytisk skärpa. Du är en teamspelare och trivs att arbeta både självständigt och i grupp. Du har även god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. God kunskap om hur man använder Microsoft Excel, Word, och Powerpoint är en förutsättning för rollen. Möjlighet till delvis distans-arbete finns när upplärningsfasen är avslutad. Vi arbetar för jämställdhet och tror att mångfald, sett till kompetens, bakgrund och personliga egenskaper, bidrar till bättre resultat, vilket speglas i vår kultur och hur vi tillsammans utvecklas på vår arbetsplats. 

Din ansökan
Tycker du att denna tjänst verkar passa dig? Ansök då till rekrytering@ap4.se med ämne "Alternativa” senast den 20 juni 2023. Bifoga CV och personligt brev. Vi kommer löpande kalla till intervjuer och tillsätta tjänsten när vi hittat en lämplig kandidat. 

Välkommen med din ansökan!

Om AP4
Fjärde AP-fondens uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer. Vårt långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och fokus på hållbarhet skapar möjligheter till hög avkastning till låg kostnad. Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer vid förvaltningen av fondkapitalet. Vi är en flexibel kunskapsorganisation med djup specialistkompetens och vår verksamhet kännetecknas av affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda. Vi arbetar i moderna kontor belägna i centrala Stockholm.