AP4 söker finansintresserad ingenjörsstudent

Är du en ingenjörsstudent intresserad av finans och mjukvaruutveckling? Vi söker dig som har några år kvar av studierna och samtidigt vill utvecklas inom programmering, finans och data science.

Julia och kollegor framför datorskärmar

Enheten Strategisk allokering och kvantitativ analys ansvarar för tillgångsallokering, förvaltning av globala aktier och övergripande portföljanalys inom AP4. Hos oss kommer du att stödja vårt risktagande genom att vidareutveckla våra verktyg för strategiimplementation och analys, i synnerhet för att stödja vår kvantitativa aktieförvaltning. Förutom att utvecklas inom programmering är detta en möjlighet att få bättre förståelse för portföljteori, kvantitativ förvaltning och data science.

Vi ser att du kan arbeta självständigt, är ansvarstagande och kreativ. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska. Du har erfarenhet av Python eller liknande språk samt kan programmera objektorienterat.

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av Pythons data science-ekosystem (som Jupyter, Pandas, Scikit-Learn)
  • Har erfarenhet av Unit Testing
  • Är bekväm med versionshantering (Git) samt att arbeta i Linuxmiljöer såväl som Windows

Skicka din ansökan till  rekrytering@ap4.se med ämnesrad ’’Student SAKA’’ senast den 13/5 2022. Bifoga CV och personligt brev. Vänta inte för länge, vi kallar löpande till intervjuer.

 

Mer om AP4

Fjärde AP-fonden (AP4) är en av fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet. Vårt uppdrag är att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. Vi förvaltar cirka 527 miljarder kronor där noterade aktier, såväl globala som svenska, utgör mer än hälften av tillgångarna. Vi investerar även i svenska och globala räntor samt reala tillgångar. AP4:s arbete får uppmärksamhet i flera olika sammanhang, både i Sverige och internationellt och rankas som en förebild bland internationella jämförbara pensionsförvaltare.