Möt Anton som jobbar extra på AP4

Hej Anton!

Vad pluggar du för någonting?

Jag läser företagsekonomi på företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet med inriktning management.

Hur kommer det sig att du sökte extrajobb på AP4?

Jag var intresserad av ett deltidsjobb som var mer relevant för min utbildning än vad jag tidigare har jobbat med. Våren innan jag började på AP4 fick min vän Gustav anställning här som pratade gott om organisationen, och det var via honom som jag hörde att AP4 sökte ytterligare en student.

Hur är det att jobba extra på AP4?

Jag trivs väldigt bra på arbetsplatsen och upplägget är väl anpassat och flexibelt för studierna som kommer i första hand. Jag jobbar minst 25 %, men har möjlighet att få jobba fler timmar om jag önskar. Mina arbetsuppgifter är lärorika och känner att jag får förtroende i form av ansvar. Bortsett från mina individuella arbetsuppgifter så tycker jag det är utvecklande att få ta del av hela organisationens arbete som presenteras veckovis. Som student lär man sig mycket vid skolbänken, men har relativt lite kunskap om hur fungerar i verkligheten.

Vad har du för arbetsuppgifter?

Jag jobbar extra på ekonomiavdelningen där jag bland annat har uppgifter inom bokföring, bokslut, fakturahantering, kassaavstämning och annat administrativt. I början ägnade jag mig åt mer dagliga rutiner för att förstå hur processerna hänger samman. Efter det har jag fått assistera i bokslut, månatliga rapporter och andra aktiviteter.

Hur ser dina planer för framtiden ut?

Jag tar min kandidatexamen vid början av 2019. Efter det planerar jag att ansöka till MSc i Business & Management för ytterligare två år. Efter avklarad utbildning skulle det vara roligt att få jobba med strategiarbete/M&As.