Möt Gustav som jobbar extra på AP4

Hej Gustav!

Du jobbar extra hos oss på vår Backoffice-avdelning. Berätta, vad pluggar du för någonting?

Jag läser min kandidat i företagsekonomi med inriktning finans på Stockholms Universitet.

Hur kommer det sig att du sökte extrajobb på AP4?

En bekant till mig jobbade här tidigare och innan han skulle sluta fick han i uppdrag hitta en ersättare. Han sökte inom föreningen Finance society på universitetet och jag nappade direkt. En Back Office tjänst hos en sådan tung aktör är förstås en väldigt bra erfarenhet om man senare vill arbeta inom finansbranschen.

Hur är det att jobba extra på AP4?

Jag trivs mycket bra här på fonden. Jobbet är inte bara lärorikt och roligt utan det är också utmanande. Jag jobbar ett par/tre gånger i veckan parallellt med studierna och heltid under sommaren. Stämningen är väldigt bra och det känns kul att få jobba med någonting som verkligen är relevant för min utbildning.

Vad har du för arbetsuppgifter?

Back Office-tjänsten innefattar en mängd olika arbetsuppgifter och varierar beroende på vad som händer på fonden. Min främsta uppgift är att se till så att det dagliga affärsflödet matchas och settlas utan komplikationer. Utöver det stämmer jag av olika innehav internt, mot depåbank och mot externa förvaltare. I arbetet ingår också att instruera och godkänna cash transfers och corporate actions.   

Hur ser dina planer för framtiden ut?

Efter min kandidat är planen att först genomföra en masterutbildning inom antingen finans eller redovisning. Därefter ser jag gärna att jag hamnar på en investmentbank som förvaltare eller analytiker. Jag skulle inte heller tacka nej till att fortsätta på fonden om tillfälle ges.