AP4 söker en finansiell redovisningsekonom

Är du sugen på en ny utmaning 2020? Är du dessutom duktig på redovisning av finansiella instrument och vill arbeta på ett välrenommerat finans- och fondbolag tillsammans med många kompetenta och trevliga medarbetare? Då kan det här vara tjänsten för dig.

Om tjänsten

Vi söker en erfaren finansiell redovisningsekonom och du kommer att ingå i Finance & Business Operation om 13 medarbetare och där du kommer att tillhöra teamet Finance bestående av tre medarbetare. Du rapporterar direkt till Head of Finance.  

Du kommer att bli huvudansvarig för avstämning, rapportering samt kvalitetssäkring av värderingen av fondens finansiella instrument.

Dina huvudsakliga ansvarsområden innefattar:

  • Ansvara för såväl löpande filöverföringar som filöverföringar i samband med bokslut mellan fondens portföljsystem och ekonomisystem
  • Ansvara för bokslut, rapportering (såväl internt som externt), kvalitetssäkring och avstämning av fondens finansiella instrument
  • Ansvara för att fondens finansiella instrument följer externa regelverk
  • Ansvara för att bevaka, utveckla och kravställa mot IT var det gäller enhetens rapporter i fondens portföljsystem
  • Representera fjärde AP-fonden i AP-fondernas redovisningssamverkansgrupp
  • Vid behov vara back-up till övriga i Financeteamet
  • Arbeta löpande med att utveckla och förbättra rutiner och processer inom enheten

Din bakgrund

Vi söker dig som har en Akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande utbildning. Du är en erfaren redovisningsekonom som har flera års arbetslivserfarenhet av finansiell redovisning från bank/finans eller från ett kapitalförvaltningsbolag. Tidigare erfarenhet från revision, IFRS och portföljsystemetet SimCorp Dimension är meriterande. Du har goda kunskaper i Excel och i engelska, både i tal och skrift.

Som person är du självgående och tar ett stort eget ansvar. Du är noggrann och strukturerad och har en mycket god samarbetsförmåga. Vidare är du service minded och trivs med att ha olika kontaktytor med övriga delar av verksamheten samt tar initiativ till att utveckla och förbättra rutiner och processer. 

Tjänsten är placerad på Fjärde AP-fondens kontor i centrala Stockholm.

Mer om AP4

Fjärde AP-fonden (AP4) är en av fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet. Vårt uppdrag är att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. Vi förvaltar drygt 390 miljarder kronor där noterade aktier, såväl globala som svenska, utgör mer än hälften av tillgångarna. Vi investerar även i svenska och globala räntor samt reala tillgångar. AP4:s arbete får positiv uppmärksamhet i flera olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. Under 2018 tilldelades AP4 exempelvis det högsta betyget AAA av Asset Owners Disclosure Project (AODP) för vår hantering av klimatrisk i investeringarna. Dessutom rankades AP4 som nummer 1 av 100 globala pensionsfonder. Vi är 60 anställda vid vårt kontor i centrala Stockholm. Läs mer om AP4 på www.ap4.se.

Ansökan

I denna rekrytering har AP4 valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070  471 5908. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-01-20.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här!