AP4 söker senior jurist

AP4 söker nu en senior jurist som i sin roll kommer att arbeta brett med juridiska frågor inom bl.a. alternativa investeringar, avtalsrätt, aktiemarknadsrätt, regulatoriska- och offentligrättsliga frågeställningar samt andra frågor inom kapitalförvaltningsområdet kopplade till AP4:s verksamhet. Personen kommer att vara en del av AP4:s juridiska avdelning, Juridik, som supporterar alla delar av fondens verksamhet. Rollen rapporterar direkt till Chefsjurist.

Avdelningen Juridik består av Chefsjurist, ytterligare en senior jurist samt en juridikstudent. Avdelningen arbetar även nära fondens Compliance Officer som arbetar med såväl regelverksfrågor som juridiska frågor.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. att bestå av:

  • Avtalsgranskningar och förhandlingar av investeringsavtal etc.
  • Regulatoriska frågor rörande tillämpning av AP-fondslagen och bedömningar av investeringars förenlighet med denna.
  • Olika typer av rättsutredningar med anledning av AP4:s investeringar.
  • Samordning av rättsutredningar kring regulatoriska frågor och skattefrågor kopplade till investeringar.
  • Administration i samband med investeringar; insamlande av dokumentation etc.
  • Andra regulatoriska- och offentligrättsliga frågeställningar.
  • Bolagsrättsliga frågor kopplade till AP4:s innehav exempelvis aktieägaravtal, emissioner, ägarfrågor.
  • Leda, koordinera och delta i andra fondövergripande utredningar och projekt.
  • Övriga på AP4 förekommande juridiska frågor.

 Din bakgrund

Vi söker dig med en jur.kand. eller affärsjuridisk examen. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med kvalificerat juridiskt arbete på en advokatbyrå. Du kan även efter din byråerfarenhet idag arbeta på finansiellt institut, fondbolag eller motsvarande inom relevanta rättsområden.

 Din personlighet

Som person har du en utpräglad förmåga att skapa struktur, prioritera och självständigt driva frågor inom dina ansvarsområden. Du är effektiv, analytisk, noggrann och har såväl gott omdöme som hög integritet. Vidare är du lösningsorienterad och du kommunicerar väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Slutligen är det av stor vikt att du är bra på att samarbeta, är prestigelös och att du med din person bidrar till den positiva stämning och det goda arbetsklimat som råder inom AP4.

Mer om AP4

Fjärde AP-fonden är en av fem buffertfonder i det svenska pensionssystemet. Vårt uppdrag är att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. Vi förvaltar ca 400 miljarder kronor där noterade aktier, såväl globala som svenska, utgör mer än hälften av tillgångarna. Vi investerar även i svenska och globala räntor samt reala tillgångar. AP4:s arbete får positiv uppmärksamhet i flera olika sammanhang, både i Sverige och internationellt. Under 2018 tilldelades AP4 exempelvis det högsta betyget AAA av Asset Owners Disclosure Project (AODP) för vår hantering av klimatrisk i investeringarna. Dessutom rankade de AP4 som nummer 1 av 100 globala pensionsfonder. Vi är 60 anställda vid vårt kontor i centrala Stockholm.

Ansökan

Ansök här

I denna rekrytering samarbetar AP4 med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta Ogunsen, Seniorkonsult Anders Dareholt på 070-471 59 09 eller Researchkonsult Malin Söhr på 073-421 79 84.