AP4 välkomnar Britta Burreau som ny styrelseordförande

Nyhet
Regeringen har fattat beslut att utse Britta Burreau till ny styrelseordförande i Fjärde AP-fonden (AP4).

Britta Burreau, styrelseordförande AP4

Britta Burreau har en lång och bred erfarenhet från den finansiella sektorn. Britta är idag vd och koncernchef för Almi Företagspartner AB. Åren 2016-2020 var hon vd för KPA Pension och mellan 2004-2016 var hon vd för Nordea Liv & Pension. Britta har en civilingenjörsexamen från Chalmers tekniska högskola och en MBA från Handelshögskolan i Stockholm. Britta är även styrelseledamot i Akademiska Hus och Nationalekonomiska föreningen.

 - Det är med glädje jag har tackat ja till rollen som ordförande i AP4:s styrelse. Jag ser fram mot att tillsammans med fonden få bidra till bra pensioner och en hållbar kapitalförvaltning, säger Britta Burreau.

 - Jag välkomnar Britta med stor glädje till AP4. Vi på AP4 ser mycket fram mot att tillsammans med Britta och övriga i styrelsen arbeta för att AP4 fortsatt ska vara en pensionsfond i absolut framkant vad gäller kapitalförvaltning och integration av hållbarhet, säger Niklas Ekvall, vd för Fjärde AP-fonden.

Finansmarknadsminister Åsa Lindhagen uttalar sig i regeringens pressmeddelande:

- Jag är mycket glad över de krafter som tillförs fonderna med Britta Burreau som ny ordförande för Fjärde AP-fonden. Jag vill samtidigt uttrycka min uppskattning för styrelsernas och fondernas arbete.

Bildrättighet: almi.se