Getinge, AP4:s största innehav, får pris som det mest hållbara företaget inom Life Science-industrin

Nyhet
När World Finance Magazine prisar företag över hela världen som vidtar åtgärder för att ta itu med klimatförändringarna, utsågs Getinge, AP4:s största innehav, till vinnare i kategorin Mest hållbara företag i Life Science-industrin.

Getinge fick uppmärksamhet för sin anpassning till Parisavtalet, FN:s Global Compact, Global Reporting Initiative (GRI) och hållbara utvecklingsmål (SDG). Medtech-företaget utsågs till vinnare i kategorin Mest hållbara företag inom Life Science-industrin. 

Getinge är AP4:s största innehav och självklart blir vi lite stolta över deras arbete.

 Per Colleen, chef för Fundamentala aktier på AP4 kommenterar:

-Det är klart att det är ett välkommet och positivt erkännande av det arbete som Getinge bedriver. Det visar att det inte bara är i problematiska sektorer som arbete pågår så utmärkelsen är ett fint kvitto på att alla kan göra något och bidra till ett större sammanhang. Bolaget är på god väg att uppnå CO2 neutralitet långt före alla andra redan 2025. För vår egen del blir det ju extra roligt då detta är fondens största noterade innehav alla kategorier.

Juryns motivering:
"Juryn tittade noga på Getinges ambitiösa hållbarhetsprogram för 2019 - 2024, som syftar till att minska energiförbrukning, utsläpp, avfall i linje med de vetenskapliga målinitiativen, öka kundnöjdheten och anställdas engagemang, stödja Pratham-projektet bland andra initiativ. Sist men inte minst har Getinge utmärkt sig från konkurrenterna för sin motståndskraftiga affärsverksamhet under pandemin."

Läs mer om World Finance hållbarhetsutmärkelser 2021 >>